6-8 rårakor
8 medelstora potatisar
smör till stekning
salt
8 skivor rökt lax
flytande honung
gräddfil
Skala och riv den råa potatisen och forma lagom stora bollar med händerna. Stek gyllenbruna efterhand. Se upp för att skölja händerna och den rivna potatisen - då försvinner stärkelsen som binder ihop rårakan vid stekningen. Salta lätt.
Ringla över honung och servera med rökt lax och gräddfil.
torsdag 11 augusti 2011
Råraka med rökt lax och honung
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar