måndag 10 augusti 2015
Vinbärscurd av vita vinbär
5 dl vita vinbär
1 dl vatten
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ordentligt. Sila av kärnor och skal.
Lägg "vinbärssaften" i en kastrull tillsammans med smör och 1 dl socker. Koka upp. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med vinbärskrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
Häll upp i rena burkar (2 burkar). Låt svalna och sätt sen på lock. Förvara kallt. Hållbarhet ca 10-12 dagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 35-40 stycken 2 dl linfrö 3 dl havregryn 5 dl kokhet vatten Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och svälle...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar