fredag 24 augusti 2012
Marinerad biff med mango
2 portioner
150-175 g finstrimlat nötkött, t ex lövbiff
1 tsk färsk ingefära, skalad och finhackad
1 grön chilipeppar, finhackad
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1 msk soja
2 msk olja
1 krm salt
lite svartpeppar
2 msk vatten
1 mogen mango
Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, 1 msk olja, salt och peppar. Täck över och låt marinera i kylskåp minst 4 timmar.
Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skåra fruktköttet i strimlor (eller använd frusen, tärnad mango)
Hetta upp woken ordentligt. Häll i resten av oljan. Lägg i och fräs det kryddade köttet på ganska stark värme under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs ytterligare 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.
Servera genast med kokt ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar