Detta blev ett enkelt tillbehör till (helst) nybakat bröd. Recept ifrån matmagasinet nr 1/13. Använd helst färska räkor - det blir godast!
4 portioner
3/4 kg räkor
1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad persilja
75 g smör
baguetter
4 små portionsformar
Sätt ugnen på 250°.
Skala räkorna. Skiva chilin tunt och fördela den i ugnssäkra portionsformar. Ta bort kärnor och det vita om du inte vill att det ska bli så starkt.
Blanda smöret med pressad vitlök och fördela det i formarna.
Ställ in formarna mitt i ugnen några minuter till smöret smälter och börjar bubbla. Ta ut formarna. Fördela och blanda ner räkorna och persiljan i formarna. Ställ in ytterligare några minuter tills allt blir varmt. Servera genast med bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar