Jag tycker att brieost i alla dess former är jättegott. Har tidigare blivit bjuden på brietårta, men har aldrig gjort en själv förrän nu. Enklare bjudmat är svårt att tänka sig. En brietårta fungerar både som enkelt tillbehör till bröd, till en buffé och som tillbehör till t ex soppa och bröd.
1 brietårta
grovhackade nötter, t ex valnötter
granatäpplekärnor (finns frysta för enkelhetens skull)
flytande honung
Sätt ugnen på ca 200 grader. Lägg brietårtan på en plåt och sätt in den i mitten av ugnen. Tiden avgörs av hur rinnande du vill ha osten (10-20 minuter ungefär).
Ringla flytande honung över osten och strö över nötter och granatäpplekärnor.
tisdag 16 april 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar