Detta har de sista veckorna blivit familjens favorit. Jag servera gärna klyftpotatis eller hemmagjorda pommes frites till, samt en enkel pepparsås. Det går alldeles utmärkt att tillaga kycklingen dagen innan den ska serveras. Det jag brukar göra då är att värma köttet i någon minut i micron.
4-5 portioner
1 hel kyckling
1 tsk koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
3 msk muskovadosocker
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
5 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
Sätt ugnen på 110°. Bland ihop alla torra kryddor och gnid in kycklingen med blandningen. Lägg kycklingen i en ugnssäker gryta med lock eller i en form som du täcker över med dubbelt lager foliepapper.
Skala vitlöksklyftorna och lägg runt kycklingen.
Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongen. Häll runt kycklingen.
Ställ in kycklingen i ugnen i 4-5 timmar. Ta ut kycklingen och ta loss köttet och dra isär det med en gaffel.
Skeda över lite av skyn (över kycklingen). Servera t ex i pitabröd eller tillsammans med pommes frites och pepparsås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar