1 putsad fläskytterfilé
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl créme fraiche
2,5 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
2 tsk svartvinbärsgelé
svartpeppar
salt
Skär köttet i knappt cm-tjocka skivor. Stek tills skivorna får fin färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
Gör såsen i stekpannan, använd stekskyn. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan. Häll ner grädde, créme fraîche och kalvfond och låt koka upp. Tillsätt soya och gelé. Smaka av med lite salt och peppar.
Häll såsen över köttet och ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter, 225°.
Servera med t ex kokt potatis eller potatisgratäng.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar