ca 15 semlor
2 dl mjölk
420 g vetemjöl (7 dl)
25 g jäst
1 ägg
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
80 g smör
1 dl strösocker
Smula jästen. Värm upp mjölken fingervarmt.
Blanda mjölken med 4 dl av vetemjölet och jästen och kör i en assistent eller matberedare tills fördegen gått ihop till en deg. Låt vila i 15 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser till fördegen och kör någon minut på låg hastighet och sedan lite snabbare i ca 10 minuter.
Dela degen i 14-16 bitar. Forma till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek under duk i 1,5-2 timmar.
Värm ugnen till 250°. Sätt in bullarna och sänk till 200°. Grädda i ca 8 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar