1 dl creme fraiche
2,5 dl grädde (eller grädde + lite mjölk)
1/2-1 dl steksky (från stekpannan eller från formen där du gjort klart köttet)
3 msk kalvfond
1 tsk svartvinbärsgelé
ca 1-2 msk ljus maizenaredning
salt
Blanda allt utom salt och maizenaredning i en kastrull. Koka upp.
Tillsätt maizenaredning och låt koka 1 minut. Smaka av med salt.
söndag 22 maj 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar