lördag 21 juli 2018
Couscoussallad med halloumi
4 portioner
3 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
3 dl couscous
2 apelsiner
2 avokado
1 dl pekannötter
1 dl torkade aprikoser
1 påse machesallad
1 näve torkade tranbär
1 granatäpple (ev. frysta kärnor)
250 g halloumiost
olivolja
flingsalt
svartpeppar
Koka upp vattnet med buljongtärning och salt.
Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja i en stekpanna.
Tillsätt couscousen och rör så att alla gryn blandas med oljan. Häll på den kokande buljongen. Dra stekpannan åt sidan och sätt på ett lock eller täck med folie. Låt stå och dra i minst 10 minuter.
Skala apelsinerna och skär ut filéer. Pressa ut resterande saft ur det överblivna inkråmet.
Tärna avokadon, skiva nötter och aprikoser grovt.
Luckra upp couscousen genom att kratta i den med en gaffel.
Varva couscous med sallad, apelsinfiléer, apelsinsaft, avokade, nötter och torkad frukt på ett fat. Toppa med granatäpplekärnor.
Stek halloumi och lägg den på salladen. Ringla över lite olivolja. Salt och peppra lite.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar