söndag 25 september 2011
Duchessepotatis
10-15 potatisar, mjölig sort
lite grädde (ca 1/3 dl)
mjölk
en stor klick smör
3 äggulor
1 tsk socker
salt
peppar
Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet. Tillsätt lite grädde, smör och lite mjölk. Vispa till ett fluffigt mos. Tillsätt så mycket mjölk som behövs för att moset ska bli lagom tjockt. Tillsätt äggulorna under vispning. Krydda och smaka av med lite socker, salt och peppar. Spritsa sen ut potatismoset på en bakplåtspapperklädd plåt. Gratinera högt upp i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar