I detta taget har jag totalt fastnat för pannacotta av olika de slag. Det är så gott! Denna sorten kan jag definitivt rekommendera.
4-6 portioner
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker (gärna hemmagjort)
100 g vit choklad
3 gelatinblad (mängden gelatinblad kan ev. minskas något, ska testa med 2,5 blad nästa gång)
Garnering: Björnbär, hallon, blåbär eller något annat syrligt passar till denna ganska så söta pannacotta.
Lägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med vaniljsocker. Tillsätt chokladen bruten i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i gräddsmeten. Rör runt. Häll upp i glass eller små formar. Ställ kallt i minst 2 timmar. Garnera med bär vid serveringen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar