lördag 10 september 2011
Tobleronetårta
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör
3 dl vispgrädde
3 hg hackad toblerone
250 g mascarpone eller philadelfiaost blandat med 1-1,5 dl crème fraiche
Rör ihop ägg och socker först. Blanda i resten.
Grädda i en smord och bröad springform i 200 grader ca 15-20 minuter.
Låt kallna i formen.
Koka grädden, dra ifrån plattan och tillsätt toblerone. Rör tills chokladen smält. Låt kallna. Blanda sen med mascarpone eller philadelfiaost och bred över kakan. Ställ i frysen minst 2 timmar.
Ta fram kakan en stund innan den ska serveras. Servera gärna med grädde till. Kakan kan också ätas helt tinad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar