4 portioner
4 dl vatten
4 päron
1/2 dl socker
1 vaniljstång
2 msk potatismjöl
2 msk vatten
Skala päronen och skär dem i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Låt koka tills päronen är mjuka, 15-30 minuter. Ta upp vaniljstången.
Rör ihop potatismjöl och vatten. Häll i en stråle ner i krämen under omrörning. Låt koka upp snabbt (när första bubblan kommer ska kastrullen tas ifrån plattan).
Servera med mjölk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar