fredag 2 september 2011
Hallonbiskvier
20 stycken
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
Hallonsmörkräm:
2 hg rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl frysta och tinade hallon, ej avrunna
Doppning:
ca 2 hg vit choklad
Riv mandelmassa och blanda den med äggvitor och socker. Ställ in smeten i kylen i 20 minuter så att den blir fast i konsistensen innan den klickas ut.
Klicka ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i ca 12 minuter tills de är gyllenbruna i färgen. Låt kakorna svalna.
Rör smöret mjukt. Det är mycket viktigt att smöret är mjukt och rumstempererat, smörkrämen skär sig lätt annars. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor. Tillsätt hallonen lite i taget och rör ordentligt tills det blandats ordentligt. Avsluta ev. med att vispa allt med elvisp.
Fördela smörkrämen på den platta bottnen av biskvin i form av en liten topp. Ställ biskvierna i kylen tills smörkrämen blivit kall och stelnat.
Smält chokladen till doppningen över vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad och låt dem sedan stelna på ett bakplåtspapper.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaåhh! superfina! Det här är ett måste för mig att baka! Älskar både hallon och vitchoklad, så toppenkakor!
SvaraRaderaps är 14 år!
Det är riktigt goda! Tror verkligen att du kommer att gilla dem!!! Lycka till!!!
SvaraRadera