När 9-åringen fick välja blev det denna efterrätt. Det var en enkel glass att göra, man behöver dock börja förbereda den dagen innan man ska äta den. Den blev ett mellanting mellan vanlig glass och sorbet.
450 g jordgubbar
225 g hallon
225 g björnbär
1 3/4 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
1-3 msk florsocker eller hemmagjort vaniljsocker
Lägg bär och socker i en kastrull lägg på locket och låt sjuda långsamt i 5-10 minuter. När bären börjar safta sig höjer du värmen och låter småkoka i 5 minuter.
Låt bären svalna och mixa dem sedan till en slät sås. Sila såsen så att du blir av med alla kärnor. Häll den silade såsen i isformar och frys in.
Vispa grädden ganska hårt. Tina de frysta bären i 5 minuter och hacka dem sedan grovt i en matberedare. Tillsätt den vispade grädden. Mixa tills grädde och bär är helt blandade och smaka av med florsocker/vaniljsocker. Servera glassen direkt eller frys in den en stund före servering.
lördag 14 april 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar