söndag 15 april 2012
Chokladsmåkakor med hackad mörk choklad
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2,5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
50 g finhackad mörk choklad
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Rör ner kakao, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och mörk choklad. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla ut till 2 rullar som är lika långa som plåten. Lägg på bakplåtspapper och platta till något. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader. Dela kakorna när de kommer ut från ugnen. Låt svalna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar