Pannacotta är alltid gott! Denna variant fick bli denna helgs fredagsmys!
4-5 portioner
2 gelatinblad
100 g mango (frusen går bra, den behöver bara tinas något)
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
2 passionfrukter (till servering)
Lägg gelationbladen i blöt några minuter.
Mixa fruktköttet fint med stavmixer. Blanda vispgrädde, mangopuré och socker i en kastrull. Koka upp.
Krama ur gelatinbladen och rör/smält ner dem i gräddsmeten. Häll upp i glass och ställ kallt i minst 3-4 timmar.
Vid servering:
Gröp ur fruktköttet ur passionfrukterna och toppa pannacottan med det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 35-40 stycken 2 dl linfrö 3 dl havregryn 5 dl kokhet vatten Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och svälle...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar