När den första vårvärmen kommer blir de flesta sugna på att grilla. Hos oss brukar den första grillen nästan alltid bestå av kyckling med någon sallad till. Idag åt vi denna ljumna bulgursallad till kycklingen. Jag gjorde också en sås av créme fraiche och mosad fetaost kryddad med lite pressad lime, salt och svartpeppar.
räcker till ca 4 personer
4 dl vatten
2 dl bulgur
1/2 tsk salt
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 rödlök
1/2-1 paprika (ev. i olika färger)
1 stor morot
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
persilja
Blanda vatten, bulgur, salt och buljongtärning i en kastrull. Låt koka upp och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Hacka rödlök och paprika. Riv moroten grovt. Fräs alla grönsaker snabbt i lite olivolja och blanda ner dem i bulguren tillsammans med sambal oelek och olivolja.
Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över persilja.
onsdag 18 april 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar