16 frallor
1/4 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk socker
På kvällen:
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt mjöl, salt, olja och socker. Rör tills allt blandats. Degen är ganska så kladdig. Täck med handduk och ställ i kylen.
På morgonen:
Sätt ugnen på 225°. Stjälp försiktigt upp degen på väl mjölat bord. Dela degen i 16 bitar med degskrapa. Bearbeta degen så lite som möjligt. Lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 20 minuter.
lördag 8 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar