1 pkt jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 11 dl vetemjöl special
1 ägg
sesamfrön eller vallmofrön
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37°. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
Knåda degen med resten av mjölet. Dela degen i ca 18 bitar som rullas till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till dem så att de plattas till. Låt jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vallmo- eller sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills bröden fått fin färg. Låt svalna på galler.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar