3 liter svartvinbärsblad (ganska så packat)
3 citroner
60 g citronsyra
2 liter vatten
2 kg socker
Skölj bladen, tvätta citronerna. Varva blad citronskivor och citronsyra i en stor bunke.
Koka upp vatten och socker.
Häll sockerlagen över bladen, ställ kall och låt stå och dra i 5 dygn.
Sila sedan saften och häll upp den i flaskor eller burkar. Förvara kallt eller i frysen. Det går alldeles utmärkt att frysa in saften i stora plastlådor och ta en sked åt gången därifrån när man ska dricka den.
Vid servering spädes saften på ett ungefär 1 del saft, 4-5 delar vatten.
torsdag 20 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar