3 plåtar
2 dl havregryn
2 dl rågmjöl
2 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
1 dl linfrö
1,5 tsk salt
1 msk flingsalt
7,5 dl kokande vatten
Blanda allt i en bunke och låt stå och svälla i 10 minuter.
Tryck/Kavla ut på bakplåtspapper på tre plåtar. Använd gärna ett extra bakplåtspapper mellan "smeten" och kavlen när du kvalar ut, så blir det inte så kladdigt.
Baka alla plåtarna på en gång i varmluftsugn 130 grader. Först i 15 minuter. Ta ut plåtarna och skär brödet i lagom stora bitar. Ställ in i ugnen igen i 1 timma och 15 minuter. Öppna sen ugnsluckan utan att stänga av värmen och låt stå i några minuter till.
Om det är någon av frösorterna som man inte har hemma går det utmärkt att byta mot någon annan sort. Jag har ibland även ersatt havrekli med vetekli eller liknande. Det går hur bra som helst!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar