fredag 11 oktober 2019
Lantbröd
1 bröd
5 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
11 dl vetemjölspecial
Smula ner jästen i en assistent. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Tillsätt salt och mjöl (lite åt gången) och arbeta ihop till en smidig men lite kladdig deg. Arbeta degen i assistenten i drygt 10 minuter.
Låt jäsa 45-60 minuter.
Forma till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Värm ugnen till 250° och baka först i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 200° och baka tills innertemperaturen är 96-97°.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar