125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
100 g vit choklad, tärnad
1 msk rivet citronskal
1. Sätt ugnen på 170 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa 1 minut.
2. Blanda mjöl och bakpulver med choklad, citronskal. Rör ner i äggblandningen.
3. Degen ska vara mjuk. Forma en längd och jämna till den med våta händer samt platta till den något. Grädda i 18-20 minuter eller tills den känns fast.
4. Låt längden kallna och skär sedan tunna skivor, ca 1 cm, på tvären. Torka skorporna i 75 grader i ca 60 minuter eller tills de känns torra.
I originalreceptet som jag hittade i tidningen "Hembakat" (första numret) ingick även 1 dl pistagenötter. Eftersom jag inte är någon nötfantast har jag bara bakat dessa utan nötter. Jag har då tagit i lite mer mjöl istället, så att inte degen ska bli alltför lös.
tisdag 22 mars 2011
Citronskorpor med vitchoklad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar