6 stycken
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk honung
1 msk salt
2 msk olivolja
830 g (ca 15 dl) vetemjöl
Gör en deg. Låt jäsa kallt minst 10 timmar - gärna upp till ett dygn.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Skär i sex bitar och forma till baguetter. Knåda inte degen.
Låt jäsa medan ugnen blir varm. 250-275 grader.
Baka i varmluftsugn. Sätt in båda plåtarna. Spreja in vatten. Sänk temperaturen till 200 grader. Baka i 15 minuter.
fredag 18 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar