För att få ihop tillvaron och inte behöva gå och handla alltför ofta brukar jag göra en veckomeny med inköpslista på söndag och sen veckohandla på måndag. Just när jag ska försöka tänka till och hitta på vad vi ska äta under veckan har jag ofta en fruktansvärd idétorka. Därför tänkte jag även spara mina "menyer" här för att jag lätt ska kunna se tillbaka och återanvända idéer när idétorkan är som värst. Recept kommer jag att lägga ut eftersom.
Det jag gör meny för är för det mesta 4 middagar och kvällsmat till några dagar i veckan. Jag är ledig två dagar i veckan (förutom helgen) och då kommer min man för det mesta hem och äter. Vi lagar däremot sällan middag på kvällen - det blir ofta något enklare till kvällsmat - ibland lagat ibland bara bröd och yoghurt.
Denna veckas meny ser ut enligt följande:
Middagar:
skink- och sparrisrullar på risbädd
kassler i ugn med ananas och ris
stekt torsk
stek i ölsås
Kvällsmat:
rödbetspaj
bakpotatis
kycklingmacka med avokadoröra
hemmagjord pizza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar