3 ägg
smör, lika vikt som äggen
socker, lika vikt som äggen
mjöl, lika vikt som äggen
1 tsk bakpulver
skal av 1 apelsin
hälften av saften från en apelsin
Vispa smör och socker poröst. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner apelsinskal och apelsinsaft och slutligen mjölblandningen i smörblandningen.
Baka i 150 grader till kakan känns torr och börjar släppa ifrån kanterna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar