Detta är enligt mig inte det optimala sättet att använda oxfilé, men min man har detta som en av sina favoriter.
4 portioner
6 oxfilé
1 dl dijonsenap
1 dl crème fraiche
4 äggulor
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
2 lökar
6 st potatisar
ev. 4 äggulor till serveringen
Blanda crème fraiche, senap, äggulor, pressad vitlök och svartpeppar. Skär oxfilén i strimlor och rör ner i marinaden. Låt stå svalt i en 1/2 timme.
Tärna löken och potatisen och råstek den i stekpanna. Salta och peppra. Lägg över löken och potatisen i en ugnsfast form och håll den varm.
Stek oxfilén i sin marinad. Servera den med den råstekta potatisen och löken. Ställ gärna ett äggskal med en rå äggula på tallriken vid serveringen.
onsdag 6 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar