fredag 8 april 2011
Kladdkakemuffins med chokladfyllning
6-8 stycken
100 g smält smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda ihop allt. Klicka ut smeten i muffinsformar. Baka i 175 grader, 15 minuter.
Fyllning:
50 g smör
1,5 msk mjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Garnering:
riven vit choklad
Koka ihop alla ingredienserna till fyllningen. Låt koka tills krämen tjocknar. Klicka ut lite av fyllningen i var och en av de färdigbakade, avsvalnade muffinsen. Strö över lite riven vit choklad innan fyllningen hinner kallna/stelna helt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar