tisdag 5 april 2011
Mintkolakakor eller kolakakor med polkagris
ca 40 stycken
2 hg smält smör
2,5 dl socker
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl krossad polkagris
Smält smöret och blanda ner socker och sirap. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sen ner dem i smörblandningen. Forma till 4 rullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något. Strö över krossad polkagris. Baka 10-15 minuter, 175°.
TIPS! Ett smidigt sätt att krossa polkagris är att lägga lagom mängd i dubbla plastpåsar. Lägg sedan plastpåsen mellan två handdukar och krossa polkagrisarna med en hammare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar