4 ryggbiffar av nötkött, ca 500 g
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 rödlökar
1 msk smör
1 msk äppelmos eller 2 krm brun farin
Ugnsstekt potatis:
800 g potatis
1 msk smält smör eller rapsolja
1 tsk salt
1/2 dl färsk grovhackad timjan
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg potatisen i en form eller långpanna. Pensla med smör eller olja. Stek i ugn ca 30 minuter eller tills den känns mjuk. Krydda den stekta potatisen med salt och timjan.
Skala löken och skär den i skivor. Fräs löken i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 minuter. Rör ner äppelmos eller farin.
Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i stekpanna. Stek biffarna i omgångar, ca 2 minuter per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra biffarna.
fredag 8 april 2011
Biff med lök och ugnsstekt potatis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar