6 personer
125 g pepparkakor eller digestivekex, krossade
25 g smör, smält
2 dl philadelfiaost eller mascarpone
2 dl matyoghurt
3/4 dl lemoncurd
1/2 liter jordgubbar i klyftor
Blanda kaksmulor och smör och fördela i 6 små glas. Jämna till smulorna med en sked och ställ i kylen minst 10 minuter.
Rör färskost och yoghurt smidigt, tillsätt lemoncurd och rör om med sked, det får gärna vara kvar gula strimlor i blandningen. Ställ i kylen och servera med färska jordgubbar och ev. citronmeliss eller mynta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 35-40 stycken 2 dl linfrö 3 dl havregryn 5 dl kokhet vatten Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och svälle...
Det blir himla gott med mascarpone i cheesecake =) Det här receptet låter jättegott =)
SvaraRaderaJag passar på o tipsa om en tävling på min blogg som du kanske skulle vara intresserad av?
En fin Dixie plåtburk =)
Kram
/Nellie