måndag 3 oktober 2011
Club sandwich med hälleflundra
10 personer
1,5 kg hälleflundrefilé
15 skivor lantbröd
1,2 kg räkor (oskalade)
1 rödlök
3 msk dill
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 citron
4 tomater
sallad
ev. duchessepotatis (egentligen ingår inte duchessepotatis, men i min familj anses det inte vara en riktig middag om man inte får potatis till fisken.)
Finhacka löken och skala räkorna. Blanda räkor, lök, dill, crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med citronsaft och salt.
Skär fiskfilén i ca 2 cm tjocka skivor, salt lätt och låt stå framme i minst 30 minuter i rumstemperatur.
Skiva lantbrödet och stek skivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja, fortsätt sedan att steka fisken.
Stek fisken ca 2 minuter på varje sidan.
Bygg sedan ihop din egen sandwich med bröd (1 skiva bröd i botten + 1/2 skiva på toppen). , fisk, räkröra, sallad, tomater, citron
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar