söndag 2 oktober 2011
Lasange
Om man vill göra något som passar bra att frysa in i matlådor så är lasange en bra maträtt. Gjorde idag en ganska så stor sats som räckte till 10 portioner.
24 lasangeplattor
köttfärssås gjort på 1,2 kg köttfärs
ostsås enligt följande:
4 msk smör
8 msk mjöl
1 liter mjölk
4-5 dl riven ost
4 äggulor + lite mjölk att röra ut dem i
2 tsk salt
peppar
Smält smöret. Tillsätt mjölet och rör det till en slät smet. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka 3-5 minuter.
Ta mjölkblandningen ifrån plattan och tillsätt ost, äggulor utrörda i lite mjölk. Krydda.
Varva allt i en liten långpanna enligt följande: börja med köttfärssås, lägg sen på ett lager lasangeplattor och överst ett lager ostsås. Fortsätt att varva alla ingredienser tills allt är slut. Idag blev det fyra lager av allt. Gratinera i ugnen enligt de instruktioner som finns för de lasangeplattor som används.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar