175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning:
1 dl hallonmarmelad
1 dl grädde
Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulver samt mjölken. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Formen jag bakade i är 24,5 cm i diameter. Kakan blev lite "för" platt tycker jag i den formen, så nästa gång kommer jag att använda en form som är lite mindre.
Grädda i 175 grader, mitt i ugnen, 30-40 minuter. Låt kallna.
Dela kakan i två delar.
Vispa grädden riktigt fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Täck den undre halvan med blandningen och lägg på den övre. Låt kakan stå kallt och övertäckt i minst 8 timmar så blir den lite saftigare. Sikta över lite florsocker vid serveringen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar