torsdag 6 oktober 2011
Tre snittar av pumpernickel
6 personer
6 skivor fullkornsbröd, pumpernickel
Avocadomousse:
2 avokado
0,5 dl citronsaft, färskpressad
2 msk hackad bladpersilja
1 nypa örtsalt efter smak
1/2-1 dl crème fraiche
Gröp ur avokadon, mosa den och blanda den med citronsaft, bladpersilja, örtsalt och crème fraiche. Förvara den i burk med tätslutande lock tills servering.
Tomatsalsa:
1 chilifrukt
1 salladslök
2 stora tomater
1 vitlöksklyfta
1 nypa örtsalt efter smak
Hacka chili, salladslök och vitlök. Gröp ur inkromet ur tomaterna (inkromet används ej) och skär tomatköttet i små bitar. Blanda allt och smaka av med örtsalt.
Laxbollar:
1 msk finhackad gräslök
rivet skal av 1 lime
2 hg kallrökt lax
1/2 - 1 dl crème fraiche
Finhacka gräslök och lax. Blanda med lime och créme fraiche.
Ta ut tre rundlar ur varje brödskiva. Lägg 3 rundlar på varje tallrik och lägg en klick/boll av varje röra på varje tallrik.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar