Detta recept kommer ifrån "Skärgårdsdrömmar och trägårdskakor".
125 g smör
ca 3 dl mjöl
1 msk socker
1 msk råsocker
1 dl hackade valnötskärnor
Fyllning:
3 ägg
3 msk socker
3 msk mjöl
1 burk kesella gourmet
ca 1 liter björnbär
Skär smöret i mindre bitar. Blanda samman alla ingrediener till degen i en matberedare så att nötterna finfördelas. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 12 minuter, 200 grader.
Rör samman kesella, ägg, socker och mjöl. Fyll pajskalet med björnbär och bred över kesellablandningen.
Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat.
Servera gärna med grädde eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar