Detta bröd passar bra på ett buffébord, som tillbehör till en sallad eller för sig självt tillsammans med pizzasallad.
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 msk strösocker
1/2 msk salt
1 msk olja
1/2 kg vetemjöl
Fyllning:
10 skivor parmaskinka
8 kokta ägg (kokta i 8 minuter)
2 mozzarellaostar (ca 2 hg)
2 nävar riven ost
2 nävar färsk basilika
soltorkade tomater
salt och peppar
Rör ut jästen i vattnet. Blanda ner socker, salt, olja och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg i assistent. Låt jäsa 30 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock.
Fördela parmaskinkan på degen. Lägg på de hela äggen på rad. Skiva mozzarellan och lägg på. Lägg över ost, basilikablad och strö över soltorkade tomater. Rulla ihop som en rulltårta, kläm ihop sömmen och för ändarna till en krans. Pensla olivolja över kransen och strö över flingsalt.
Grädda i ugnen i 30-35 minuter, 180 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar