Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
Fyllning:
2 dl riven getost (chévre)
1,5 dl finhackade soltorkade tomater
1 dl finhackade svarta oliver
franska örter
Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter, 175 grader.
Riv och hacka alla ingredienser till fyllningen och lägg i skalet. Rör ihop äggstanningen och häll över.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.
Servera med sallad till + ev. något kallskuret, t ex lufttorkad skinka.
måndag 11 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar