6-8 muffins
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
1 d naturell yoghurt
rivet skal samt saft av 1 citron
1 dl lemoncurd
1/2 sats italiensk maräng (recept finns under fliken "tårtfyllningar och topping")
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Vispa smör och socker pösigt i en annan bunke.
Vispa i äggen, ett i taget och därefter yoghurten, samt saften av citronen. Rör ner mjölblandningen och det rivna citronskalet.
Fyll muffinsformarna med ca 1 cm smet och klicka därefter i ca 1 tsk lemoncurd på varje muffins. Toppa upp med smet.
Grädda i ugn ca 12-15 minuter, 200 grader.
Låt muffinsen svalna och spritsa sedan på marängen. Bränn med brännare så att muffinsen får fin färg.
lördag 16 juli 2011
Citronmuffins med italiensk maräng
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar