5 hg köttfärs
1 röd paprika
1 stor morot
1 gul lök
4 potatisar
1-2 msk tomatpuré
salt och peppar
2,5 dl crème fraiche
2 buljongtärningar
Fräs köttfärs och strimla/hacka grönsaker och potatis.
Smält ner crème fraiche i en gryta. Tillsätt buljongtärningarna, lägg i hackad lök, riven morot, hackad paprika och strimlad potatis (man kan köra allt i mixer). Låt puttra i 10 minuter.
Tillsätt den frästa köttfärsen och tomatpurén. Krydda. Späd med 1 liter vatten. Låt småkoka ytterligare en stund till grönsakerna är mjuka.
söndag 17 juli 2011
Köttfärssoppa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar