Enklare än så här kan det knappt bli. Hittade detta recept i Glenn Strömbergs bok "mitt Italien".
4 personer
350 g pasta
1 hg lufttorkad skinka
2 hg ricottaost
1/2 dl grädde
1 msk olivolja
70 g riven pecorino-ost
15 g hackad persilja
svartpeppar
Strimla skinkan och blanda med ricottaosten.
Koka pastan och häll av kokvattnet.
Vänd ner skink- och ostsmeten i pastan, rör om. Droppa över grädde och olja. Strö över pecorino-ost, persilja och malen svartpeppar.
lördag 16 juli 2011
Pasta med ricottaost och lufttorkad skinka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar