ca 40 stycken
2 ägg
2 dl socker
80 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i smör, mjöl och bakpulver.
Forma degen till tre runda längder som läggs på bakplåtspapperklädd plåt. Platta till längderna något och pensla med vatten på ovansidan. Häll på kanel och pärlsocker.
Grädda tills skorporna blir lite gyllenbruna, ca 12-15 minuter. Skär dem på snedden till lagom stora skorpor. Sätt ner ugnsvärmen till 75 grader och låt skorporna torka i ugnen tills de är hårda och frasiga.
torsdag 14 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar