fredag 22 juli 2011
Mjölkchokladpannacotta
4 ganska stora portioner (nästa gång jag gör denna pannacottan kommer jag att använda mindre formar och göra 6 portioner av receptet)
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl "röd" mjölk
2 hg mjölkchoklad
2,5 blad gelatin
grädde och färska bär till servering
Lägg gelatin i en skål med kallt vatten.
Koka upp grädde och mjölk, ta från värme och rör i mjölkchokladen (bruten i bitar) så den smälter.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem. Rör tills de smälter.
Häll smeten i formar och ställ kallt i 2-3 timmar.
Inför servering: Doppa formarna snabbt i varmt vatten och vänd upp dem på tallrikar (eller servera i formarna). Servera med grädde och bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar