Detta är inte en vanlig cheesecake tycker jag, men jag kan inte komma på något bättre namn.
15 digestivkex
2 msk strösocker eller råsocker
75 g smör
Fyllning 1:
4 äpplen
smör
4 msk strösocker eller råsocker
1 msk mald kanel
Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker eller råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 burk kesella
Garnering:
1 dl vispgrädde
ev. strimlat äppleskal
Krossa kexen i en mixer tillsammans med sockret. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut kexdegen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Skala, kärna ur och skär alla äpplen i klyftor. Stek klyftorna mjuka i matfettet, socker och kanel. Lägg äppleklyftorna på kexbotten.
Vispa grädden med både sockret och vaniljsockret till ett fast skum. Vänd ner kesellan i grädden. Bred ut gräddkrämen över äppleklyftorna. Ställ kallt.
Vispa grädden till garneringen. Ta kakan ur formen och spritsa toppar uppe på kakan. Garnera med strimlat äppleskal.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar