1,5 kg rabarber
1 blodgrape
1,5 liter vatten
9 dl strösocker
natriumbensonat
Tvätta och skär rabarbern i småbitar (de ska inte skalas). Tvätta blodgrapen i varmt vatten och skär den i skivor. Lägg rabarber och blodgrape i en väl rengjord hink eller stor bunke. Koka upp vatten och häll över det. Ställ alltsammans kallt i två dygn, rör om någon gång.
Sila ifrån och tillsätt sockret. Rör om tills allt socker har smält. Rör ut natriumbensonat i lite av saften (läs på paketet hur mycket det ska vara) och tillsätt det till det andra. Häll upp saften på rena flaskor och ställ saften kallt, alt. häll saften på plastflaskor och frys in.
Späd saften vid servering.
tisdag 7 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar