1 vitt formbröd, typ barkis eller snoddas
150 g rökt eller kokt skinka i tärningar eller strimlor
200 g ost riven eller tärningar
1 hackad gul lök
1 dl hackad persilja
1 dl hackad ättiksgurka eller annan inlagd gurka
1 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
2 msk smält smör eller margarin
Tillbehör:
grönsallad
Skär brödet i skivor, men inte ända ner, brödet ska hänga ihop i botten. Lägg brödet på en stor bit aluminiumfolie. Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman skinka, ost, lök, persilja och gurka. Rör ihop majonnäs och gräddfil. Blanda ner det i skinkblandningen.
Bred rikligt av blandningen mellan brödskivorna. Tryck ihop brödet. Vik upp folien runtom, överdelen ska inte var täckt. Pensla ytan med lite smält smör.
Sätt in brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Skär upp brödet och servera.
tisdag 21 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar