ca 6 portioner
350 g pasta (typ penne)
2 hg kycklingfilé
2 mogna päron
3 salladslökar, skurna i tunna skivor
2 msk rostad mandel
1 hg gräddig grönmögelost
3 msk gräddfil
3 msk inkallt vatten
Koka pastan och låt den rinna av, spola av den under rinnande kallt vatten och låt rinna av igen. Låt svalna.
Lägg kycklingfilén i en stekpanna, täck med kallt vatten och låt sjuda i ca 8 minuter tills kycklingen är genomkokt, vänd filéerna då och då. Lyft upp kycklingen ur pannan, låt svalna och skär den därefter i tunna skivor och lägg dem i en skål tillsamman med pastan.
Skär itu päronen och kärna ur dem. Skär päronen i tunna skivor, ungefär lika stora som kycklingbitarna. Vänd ner päronskivorna i skålen tillsammans med salladslök och mandel.
Mixa grönmögelost och gräddfil med 3 msk kallt vatten och 1/2 tsk salt samt 1/2 tsk peppar till en slät massa i matberedare eller med mixer. Häll blandningen över salladen och blanda väl. Lägg upp salladen i en serveringsskål och garnera ev. med några snedskurna skivor salladslök. Servera salladen rumstempererad.
tisdag 21 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar