Passar perfekt till grillat istället för t ex potatis eller något annat. Fungerar också som egen vegetarisk rätt. Om det är någon rotsak man inte tycker om eller har hemma så går det alldeles utmärkt att utesluta eller tillsätta någon annan.
4 personer
3 hg chèvre
5 medelstora potatisar, fast sort
2 morötter
1 bit rotselleri
2 rödlökar
1 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 msk finhackad färsk rosmarin
salt och vitpeppar
Skala potatisar, morötter och selleri. Skär allt i centimeterstora bitar. Förkoka morots- och selleribitarna så råheten släpper. Potatisen behöver inte förkokas.
Blanda avrunna rotsaker, potatis och grovhackad rödlök på en långpanna. Tillsätt olivolja, salt och vitpeppar. Rosta rotsakerna i 225 graders ugn till dess de får lite färg. Blanda i bitar av chèvre, flytande honung och finhackad rosmarin. Sätt in allt i ugnen igen och rosta till dess osten börjar smälta.
tisdag 7 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar